• Voľné pracovné miesta na našej škole

          •  Učiteľ/ka pre nižšie stredné vzdelávanie (2. stupeň ZŠ)

            Školský špeciálny pedagóg/ ička

            Špeciálny pedagóg/ička

            Psychológ/ička

            Liečebný pedagóg/ička

             

             

            Úväzok:100%

            Požiadavky: splnenie kvalifikačných predpokladov

                              - morálna bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť

                               - pozitívny prístup k práci, ochota, flexibilita, komunikatívnosť

          • Vo výchove sa nezaháľa

          • Kto nebol na Roštúne, nevie o čo prichádza! – vyhlásili v sobotu 6.4.2024 naši vychovávatelia. Všetci sa pustili do prípravy, ktorá nemohla chýbať! Správna obuv, dostatok tekutín a niečo pod zub… Ej! – veruže pri výstupe boli aj ťažké chvíle! Nevzdal to však nikto z nás! Predsa len vidieť lietať vtáky pod sebou a zažiť najkrajšie výhľady na Malé Karpaty, nás všetkých ťahalo vpred. Už len pár krokov a sme tam! Veruže to boli výhľady pre Bohov!

            Po príchode do zariadenia boli síce všetci unavení, ale šťastní. Veď počas turistiky sme mali krásne počasie, videli sme Malé Karpaty z vtáčej perspektívy – z veže na Roštúne, potrénovali na svojej kondícii.

            Ďakujeme vychovávateľom za pekné zážitky!

          • Prvé jarné lúče vo výchove

          • Je priam neuveriteľné, čo s ľudským organizmom spravia prvé jarné, slnečné lúče! Naši študenti majú šťastie, lebo i pani vychovávateľky a páni vychovávatelia sa tešia, že je tu konečne, po dlhej zime vytúžená jar a s ňou i prvé slnečné lúče. 

            V čase trávenia voľného času a v rámci školských krúžkov, si vychovávatelia pripravili aktívne popoludnia, kedy sa vybrali na krásnu turistiku v blízkom okolí do tzv. Deravej skaly v Plaveckom Mikuláši, alebo opekanie v priľahlom parku zariadenia. Chlapci si museli zadovážiť a pripraviť drevo, rozdúchať oheň, zabezpečiť palice a mohli začať opekať špekáčiky. Pýtate sa, aké boli? Nech sa páči, pozrite si fotogalériu, ktorá hovorí za všetko - tá Vás navedie na správnu odpoveď!

            Medzi hlavné ciele týchto spoločných aktivít nepatrí iba chuť opečených špekáčikov. To je už len "čerešnička na torte". Hlavným cieľom je vytvorenie príjemných spoločných chvíľ v zariadení, hľadanie empatie a spolupatričnosti a v neposlednom rade uvoľnenie napätia, mysle, vyčarenie úsmevu na tvárach "našich" detí. 

            Dúfame, že takýchto pekných, slnečných dní prežitých v dobrej nálade bude ešte veľmi veľa.

          • KOPANEC – divadelné predstavenie v spojitosti s medzinárodným dňom bez násilia

          •  

            Náhoda? Alebo len presne načasovaný ďalší kultúrny zážitok v divadle Jána Palárika v Trnave? Kopanec je strhujúci príbeh troch mladých chlapcov, ktorí brutálne zavraždili svojho kamaráta, sedemnásťročného Marinusa….

            Medzinárodný deň bez násilia, ktorý pripadá na 4. apríl, iniciovali v roku 1996 v Texase. Vznikol na podnet spomienky na Martina Luthera Kinga, ktorý bol vodcom boja za práva černošského obyvateľstva v USA a dňa 4.4.1968 bol zavraždený.

            Násilie je uplatňovanie sily voči niekomu inému. V živote sa bohužiaľ stretávame s rôznymi formami násilia. Často ide o domáce násilie páchané formou fyzického, psychického, sexuálneho týrania, šikany alebo iného zneužívania, pri ktorých sú porušované základné ľudské práva. Z tohto dôvodu je tento deň celosvetovo venovaný prevencii a eliminácii páchania protispoločenskej činnosti. Základnou formou prevencie je zdravé rodinné prostredie a milujúca rodina, školská výchova a etický základ spoločnosti ako takej.

            Predstavenie s príznačným názvom Kopanec bol silným a emotívnym zážitkom, ktorý bol ukončený živou diskusiou po predstavení. Naši žiaci príbeh silno prežívali, zamýšľali sa nad dejom a aktívne o ňom diskutovali.

            Ďakujeme za príležitosť zúčastniť sa tohto silno-emotívneho kultúrneho zážitku.